Cauta:
  News  Turism  Evenimente  Imobiliare  Mediu  Sport evenimente  Petrol  Sport  Petrol mediu  Energie  

social  Propuneri pentru normele de aplicare social

A sa aiba in vedere aceste propuneri in elaborarea normelor metodologice.

Propunerile au fost intocmite dupa o studiere atenta a Legii 258/2013 si vizeaza cu precadere articolele 5; 7; 8; 11; 12; 13; si 15 dar si cateva considerente de ordin general, printre altele, sustinand ferm garantarea respectarii drepturilor animalelor si inlaturarii abuzurilor si cruzimilor de orice fel in aplicarea acesteia :

- prevenirea obstructionarii activitatii desfasurate de echipele de ecarisaj de catre indivizi sau grupuri extremiste

- mentinerea confidentialitatii informatiilor privind data, ora si locatia unde vor actiona echipele de ecarisaj (informatia trebuie sa fie acesibila numai pentru cei care au soliciat ridicarea cainilor fara stapan nu trebuie sa fie informatie publica pentru a preveni ascunderea temporara a animalelor)

- implementarea unor masuri de monitorizare video in timpul efectuarii procedurilor legale de catre autoritati in prezenta reprezentantilor ONG-urilor pentru drepturile animalelor pentru a proba respectarea legii

- prevenirea re-abandonului cainilor de catre adoptatori prin verificarea capacitatii lor locative si financiare si prin sanctionarea aspra a re-abandonului dovedit.

Pe ansamblu se doreste o mai buna gestionare a problemei cainilor fara stapan de catre autoritati si prevenirea reabandonului pe strazi.

Grupul de INITIATIVA PENTRU RESPONSABILITATE CIVICA are peste 130. 000 de membri si este format din organizatii neguvernamentale, comunitati on-line (Desprecopii. com, Zeromaidanezi. ro, Mame pentru mame, Grupul lui Nadine, Asociatia Pro Civilizatie- Fara Maidanezi) ,dar si cetateni ne-afiliati uniti de un scop comun: acela de se implica civic pentru a creste gradul de sanatate si siguranta ale cetatenilor din comunitatea lor.

IREC s-a constituit in urma mortii tragice a lui Ionut Anghel, copilul de 4 ani ucis de cainii strazii.

Aceasta tragedie a revoltat cetatenii responsabili din Romania si a readus pe agenda publica problema grava a celor 65. 000 de caini fara stapan de pe strazile Capitalei.

Anexam prezentei o copie a propunerilor inaintate autoritatilor.

Grupul de INITIATIVA PENTRU RESPONSABILITATE CIVICA Grupul de INITIATIVA PENTRU RESPONSABILITATE CIVICA a depus la Agentia Nationala Sanitar Veterinara si de Siguranta a Alimentelor, in data de 4 octombrie cu numarul de inregistrare 15. 948 ,o serie de propuneri esentiale si extrem de importante in vederea aplicarii efective a legii.

Solicitam PUBLIC A. N. S. V. S.

 
social social

Articole 'populare'

Paradisul animalelor de colectie

Piata Pipera( Soseaua Bucuresti - Nord nr


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|SOCIAL - 2019 - reportaj.com