Cauta:
  News  Turism  Evenimente  Imobiliare  Mediu  Sport evenimente  Petrol  Sport  Petrol mediu  Energie  

social  Criza financiara predispune social

Astfel, Tuca Zbarcea & Asociatii si-a asigurat pozitia de lider pe piata avocaturii in ceea ce priveste serviciile de dreptul concurentei, fiind clasata pe primul loc in editiile 2007 si 2008 ale Chambers Europe.
Conform analistilor Chambers & Partners, avocatii departamentului de concurenta "au adunat comentarii elogioase" din partea clientilor pentru serviciile privind procedura de control al operatiunilor de concentrare si alte aspecte de dreptul concurentei. Noi am constatat ca agentii economici prejudiciati, precum si persoanele fizice - consumatorii, in general - nu sunt suficient de bine informati cu privire la parghiile private de care dispun pentru recuperarea unor asemenea prejudicii", a aratat Raluca Vasilache.
De asemenea, potrivit Milenei Nistorescu, Partner in cadrul Nistorescu, Somlea & Asociatii "astfel de actiuni vor fi o provocare si pentru judecatori, in conditiile in care in prezent nu exista o practica decizionala la nivelul instantelor romanesti pentru acordarea de daune interese celor lezati prin comportamentul anticoncurential al diversilor agenti economici".
***
Despre conferinta organizata la Cluj-Napoca:
Conferinta "Concurenta. Regulile jocului. Astfel, persoanele juridice sau fizice lezate de asemenea practici pot deschide actiuni in despagubire impotriva autorilor de practici anticoncurentiale care ii lezeaza, atat daca exista o decizie a Consiliului Concurentei in acest sens, cat si in absenta acesteia. "Va fi interesant de urmarit in ce masura vor fi introduse si in Romania astfel de actiuni in instanta. Practica a aratat ca amenzile aplicate de Consiliul Concurentei pana in prezent au fost intre 3% si 6,5% din cifra de afaceri a agentului economic realizata in anul anterior deciziei de sanctionare.
"Agentii economici trebuie sa fie foarte atenti la pozitia lor in piata si la practicile pe care le implementeaza. Avocatii de la Tuca Zbarcea & Asociatii au precizat ca, in functie de tipul practicilor anticoncurentiale, astfel de comportamente pot fi grav sanctionate de catre Consiliul Concurentei, cu amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri. Impactul asupra afacerii tale" a fost organizata in data de 19 noiembrie, la Cluj-Napoca, beneficiind de prezenta a peste 75 de oameni de afaceri clujeni si transilvani.
Lucrarile au fost conduse de Raluca Vasilache, Partner la Tuca Zbarcea & Asociatii si coordonator al departamentului de dreptul concurentei. De asemenea, au avut interventii Milena Nistorescu, Partner si Alina Tamba, Avocat la Nistorescu, Somlea & Asociatii, societate de avocati din Cluj-Napoca ce functioneaza in asociere cu Tuca Zbarcea & Asociatii.
Din partea Consiliului Concurentei, au participat: Georgeta Fotino, Director in cadrul Directiei Servicii si Daniela Badila, Director in cadrul Directiei Bunuri.
Temele abordate s-au axat pe practici anticoncurentiale in particular, carteluri, abuzul de pozitie dominanta dar si parghiile private de sanctionare a acestora, cu studii de caz ce au acoperit o gama larga de industrii specifice, pornind de la diverse spete relevante din practica decizionala a Consiliului Concurentei si Comisiei Europene.
***
Despre Tuca Zbarcea & Asociatii:
Cu o echipa formata din 75 de avocati si 15 parteneri, Tuca Zbarcea & Asociatii a fost desemnata Firma de Avocatura a Anului in 2007 si 2008, urmare a nominalizarilor primite din partea comunitatii de afaceri din Romania. Spre exemplu, vor fi intotdeauna sanctionate impunerea sau fixarea preturilor de revanzare (pret fix sau minim, nivel maxim de discount), alocarea de teritorii sau de clienti, precum si licitatiile trucate", ne-a declarat Raluca Vasilache, Partner la Tuca Zbarcea & Asociatii si coordonator al departamentului de dreptul concurentei.
De asemenea, reprezentantii Consiliului Concurentei au sfatuit agentii economici sa manifeste deschidere si sa coopereze atunci cand le sunt solicitate informatii cu privire la activitatile lor. In anul 2007, Tuca Zbarcea & Asociatii a deschis un birou regional de avocatura la Cluj-Napoca, in asociere cu Nistorescu, Somlea & Asociatii.
Departamentul de dreptul concurentei, coordonat de Raluca Vasilache, Partner si Stefan Damian, Deputy Managing Partner ofera servicii de asistenta juridica si reprezentare unor clienti precum voestalpine, Carrefour, OMV Group / Petrom, UPC, A&D Pharma/Mediplus, Colgate-Palmolive etc.
Experienta noastra in dreptul concurentei a primit numeroase recomandari din partea unor publicatii internationale de specialitate. Companiile implicate intr-un anumit cartel, care colaboreaza cu inspectorii Consiliului Concurentei pentru descoperirea acestuia pot beneficia de politica de clementa, tradusa in imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale acesteia. Totusi, refuzul agentilor economici de a se supune raidului realizat de inspectorii Consiliului Concurentei se poate sanctiona cu amenda de pana la 1% din cifra de afaceri. In plus, avocatii nostri de dreptul concurentei sunt descrisi ca fiind "extrem de subtili, cu un excelent simt comercial, […] rigurosi, profesionisti impecabili, cu o abordare ce imbina fler si intelepciune".
In plus, pozitia de lider a echipei de dreptul concurentei pe piata serviciilor de avocatura din Romania a fost recunoscuta si prin decernarea Premiului de Excelenta in Concurenta (FinMedia, Gala Avocati de Top 2008).
In ultimii doi ani, Tuca Zbarcea & Asociatii a fost singura casa de avocatura din Europa de Est recunoscuta in raportul Financial Times’ Innovative Lawyers ca una dintre cele mai inovatoare firme din Europa. La dezbateri a participat si Anca Jurcovan, Avocat senior la Tuca Zbarcea & Asociatii. Oficialii autoritatii au confirmat ca, in iunie 2008, autoritatea a aplicat pentru prima data in Romania o amenda de 400. 000 Euro pentru refuzul unui agent economic de a se supune inspectiei inopinate a Consiliului Concurentei, iar alti 3 agenti economici au fost recent amendati cu peste 850. 000 Euro pentru nefurnizarea de informatii sau furnizarea de informatii incorecte.
Reprezentantii Consiliului Concurentei au mai declarat ca, in prezent, autoritatea instrumenteaza 3 investigatii sectoriale, intre care piata de retail alimentar, piata imobiliara si piata cerealelor de panificatie.
Potrivit avocatului Raluca Vasilache de la Tuca Zbarcea & Asociatii, Comisia Europeana recomanda tot mai des agentilor economici si consumatorilor afectati de diverse practici anticoncurentiale sa se adreseze instantelor de judecata pentru repararea prejudiciilor suferite in urma unui cartel. In 2008, Tuca Zbarcea & Asociatii a obtinut cel mai mare punctaj acordat unei case de avocatura din Europa de Sud-Est si s-a clasat pe locul al 3-lea in topul firmelor continentale. In plus, "firma este foarte apreciata pentru capacitatea de a analiza aspectele de concurenta printr-o abordare interdisciplinara, juridica si economica" si este recomandata "pentru experienta echipei in probleme de post-privatizare si ajutoare de stat".
De asemenea, avocatii nostri sunt admirati pentru "abilitatile excelente de negociere", "sfaturile practice in legatura cu aspecte sensibile", "excelenta in chestiunile privind ajutoarele de stat" si "contactele valoroase cu autoritatile romane", cat si pentru "abordarea flexibila si inovatoare". Cluj-Napoca, 20 noiembrie 2008: Reprezentanti ai Consiliului Concurentei si avocati ai Tuca Zbarcea & Asociatii, impreuna cu Nistorescu, Somlea & Asociatii s-au adresat oamenilor de afaceri transilvaneni, in cadrul unei conferinte de dreptul concurentei sustinuta ieri, la Cluj-Napoca.
Ieri, la Cluj-Napoca, oamenii de afaceri clujeni si transilvaneni au avut ocazia de a afla in ce masura comportamentul lor pe piata afecteaza mediul concurential si potentialele sanctiuni ce le pot fi aplicate.
Conform reprezentantilor Consiliului Concurentei si avocatilor de la Tuca Zbarcea & Asociatii si Nistorescu, Somlea & Asociatii, jucatorii de pe piata sunt mai predispusi la incheierea de intelegeri si adoptarea de practici anticoncurentiale, din dorinta de a diminua efectele crizei financiare internationale asupra businessului lor. De asemenea, firma noastra a fost descrisa ca fiind "un performer constant" care "a inovat conform standardelor locale in fiecare aspect al business-ului" (Financial Times, FT Innovative Lawyers 2008).

 
social social

Articole 'populare'

Paradisul animalelor de colectie

Piata Pipera( Soseaua Bucuresti - Nord nr


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|SOCIAL - 2019 - reportaj.com