Cauta:
  News  Turism  Evenimente  Imobiliare  Mediu  Sport evenimente  Petrol  Sport  Petrol mediu  Energie  

social  Avocatul animalelor - un subiect social

Daca aprobat de catre ONU (ca Declaratia Universala a Drepturilor Omului a fost) UDAW ar fi un set neobligatoriu de principii care recunoaste importanta simtire de animale si responsabilitatilor omului fata de ei. Prin urmare, toti cei care doresc sa se alature acestei actiuni, pot completa urmatorul formular care poate fi trimis pe marketing@coltuc. ro : nume, prenume, domiciliu, CNP, «sunt de acord, sub sanctiunea infractiunii de fals în declaratii, cu înfiintarea institutiei», explica avocatul.

Incepand de maine puteti accesa si un site special acestui proiect-www. avocatulanimalelor. coltuc. ro

Opinia avocat Coltuc despre legea cainilor fara stapan in 2010

Alesii nu au avut insa curajul unei decizii radicale, in niciuna dintre directiile posibile. Singurul lucru pe care-l face, de fapt, legea este sa ridice interdictia eutanasierii. Principiile au fost concepute pentru a încuraja si de a permite guvernelor nationale de a introduce si de a îmbunatati legislatia de protectie a animalelor si initiative.

Acesta a fost sustinut ca o UDAW este în concordanta cu, si ar putea ajuta asigura realizarea, Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului ale ONU

Acest lucru nu ar trebui sa fie confundata cu Declaratia Universala a Drepturilor Animalelor (Sut) sau Carta Universala a Drepturilor de alte specii (2000)

DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR ANIMALELOR Eutanasierea acestora se va putea realiza dupa ce autoritatile locale consulta populatia prin sondaje de opinie, referendumuri sau adunari. Deja s-au strâns 10. 000 de semnaturi, însa ca acest demers sa poata fi pus în aplicare avem nevoie de ajutorul dumneavoastra. Cetatenii care îsi manifesta dreptul la initiativa legislativa trebuie sa provina din cel putin un sfert din judetele tarii, iar în fiecare din aceste judete, respectiv în municipiul Bucuresti, trebuie sa fie înregistrate cel putin 5. 000 de semnaturi în sprijinul acestei initiative.


Avocatul Marius Coltuc, iubitor de animale, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca ideea a venit dupa ce Elvetia a anuntat ca va organiza, în aceasta luna, un referendum pentru a stabili daca animalele domestice au sau nu dreptul de a fi reprezentate de avocati în fata justitiei.

“Avem nevoie de o suta de mii de semnaturi pentru înfiintarea institutiei «Avocatul Animalelor» în Romania. . Pe cei care nu sunt agresivi, desigur. Sustinatorii abordeaza cauza din diferite puncte de vedere filozofice, dar cad de acord ca animalele trebuiesc vazute ca persoane legale si membre ale comunitatii morale, nu ca proprietati; de asemenea, nu trebuiesc folosite ca mâncare, îmbracaminte, subiecte de cercetare sau ca divertisment.

Legea animalelor este predata în 112 din cele 180 de scoli de Drept în Statele Unite ale Americii, în 8 astfel de scoli din Canada si este discutata, în mod obisnuit, în universitatile unde sunt cursuri de filozofie sau etica aplicata. În iunie 2008, Spania a devenit prima tara care a introdus drepturile animalelor, când un comitet parlamentar din mai multe partide politice a recomandat ca drepturile sa fie aplicate si marilor primate, în concordanta cu Proiectul Marilor Primate a lui Peter Singer.

Criticii aduc contraargumente conform carora animalele sunt incapabile de a intra într-un contract social sau de a face alegeri morale si nu pot fi, asadar, privite ca posesoare de drepturi, o pozitie adoptata de filozoful Roger Scruton,

Vezi si Declaratia universala drepturilor animalelor-(UDAW)

Declaratia universala privind bunastarea animalelor (UDAW) este un acord inter-guvernamental propus sa recunoasca faptul ca animalele sunt simtitoare, pentru prevenirea cruzimii si a reduce suferinta si pentru a promova standardele de bunastare a animalelor, cum ar fi animalele de ferma, animale de companie, animalele din stiintifica cercetare, animalele de tractiune, animalele salbatice si animalele în recreere.

Se propune o UDAW fi adoptata de catre Organizatia Natiunilor Unite. Exemple ale acestei intersectie includ:

Disputele custodia animalelor în divort sau de separare

Cazuri de malpraxis veterinar.

Litigiile de locuinte care implica “Animale de companie” politicile si legile de discriminare.

Cazuri de daune-interese care implica moartea ilicita sau ranire a unui animal de companie

Trusturi aplicabile pentru însotitori fiind adoptate de catre state din întreaga tara.

Drept penal cuprinde violenta domestica si legi anti-cruzime.

Drepturile animalelor este ideea conform careia intereselor de baza ale animalelor ar trebui sa li se acorde considerare similara intereselor fiintelor umane. S-au spalat pe maini de problema, pe care in loc sa o rezolve au pasat-o autoritatilor locale.

Iata textul de lege:maidanezii vor fi stransi de pe strada si daca in termen de 20 de zile nu vor fi adoptati, iar primariile nu vor avea bani sa ii tina in adaposturi s-ar putea sa fie eutanasiati. Ce ne propun ei? Nici mai mult nici mai putin decat sa lasam cainii pe strada. Si cum ii selectam pe cei agresivi de cei neagresivi?

Dezbatere publica:Sunteti de acord cu eutanasierea cainilor agresivi sau bolnavi?

1. Nu, deloc

2. Da, e nevoie si de asa ceva

3. Coltuc Marius doreste sa stranga 100000 de semnaturi pentru infiintarea institutiei “Avocatul animalelor” din Romania.

Potrivit articolului 74 din Constitutie, initiativa legislativa apartine, dupa caz, Guvernului, deputatilor, senatorilor sau unui numar de cel putin 100. 000 de cetateni cu drept de vot. Nu am o parere

Va rog sa comentati la acest articol!

Atributii avocatul animalelor:

Probleme de drept de animale cuprind un spectru larg de abordari de la explorari filosofice ale drepturilor animalelor la discutii pragmatice cu privire la drepturile celor care folosesc animale, care au calitatea de a da în judecata atunci când un animal este ranit într-un mod care încalca legea, si ce constituie cruzimea legal legea animale intervine si afecteaza zonele cele mai traditionale ale legii -. inclusiv prejudiciilor, contractelor, penal si dreptul constitutional. Dar de aici pana la o solutie finala si bine cumpanita e cale lunga.

In ceea ce-i priveste pe iubitorii de animale, rar am vazut atata isterie si absurditate ca in prestatiile lor.

 
social social

Articole 'populare'

Paradisul animalelor de colectie

Piata Pipera( Soseaua Bucuresti - Nord nr


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|SOCIAL - 2019 - reportaj.com