Cauta:
  News  Turism  Evenimente  Imobiliare  Mediu  Sport evenimente  Petrol  Sport  Petrol mediu  Energie  

social  Antreprenorii au nevoie de actiunea social

In cadrul pilonului referitor la sprijin coordonat, care include programe de mentorat si schimb de bune practici, Rusia detine scorul cel mai mare, urmata de Mexic si Brazilia.

Crearea de locuri de munca si somajul in randul tinerilor
Antreprenorii ofera doua treimi din locurile de munca din tarile G20 si reprezinta un motor important pentru crearea de locuri de munca, inclusiv pentru tineri. La capitolul educatie, antreprenorii considera ca formarea antreprenoriala trebuie inceputa cat mai devreme, din scoala generala chiar, si trebuie predata de antreprenori.

De asemenea, antreprenorii apreciaza ca imaginea antreprenorului in societatea si cultura romaneasca trebuie echilibrata prin comunicarea in media a succeselor si povestilor oamenilor de afaceri romani. Barometrul are la baza un sondaj derulat in randul a peste 1. 500 de antreprenori de top, date calitative privind mediul antreprenorial din cadrul G20, precum si analizele EY a peste 200 de programe guvernamentale.

Barometrul ofera peste 40 de recomandari cheie pentru guverne, antreprenori si corporatii pentru imbunatatirea conditiilor prin care antreprenoriatul poate stimula cresterea economica si crearea de locuri de munca.

Tarile mature conduc in clasament, dar pietele emergente vin repede din urma
In cadrul G20, tarile mature detin cel mai mare scor pe toti pilonii din barometru, oferind cele mai bune ecosisteme pentru dezvoltarea antreprenoriatului.

La nivelul celor cinci piloni, Australia, Canada, Coreea de Sud, Marea Britanie si SUA se afla pe primele locuri din G20. La o concluzie similara am ajuns si in Romania la inceputul anului acestuia, cand EY a lansat o analiza asupra celor cinci piloni ai mediului antreprenorial romanesc. Barometrul are la baza un sondaj derulat in randul a peste 1. 500 de antreprenori de top, date calitative privind conditiile antreprenoriale din cadrul G20, observatii despre mediul antreprenorial primite de la peste 250 antreprenori, experti si reprezentanti ai mediului universitar si analizele EY a peste 200 de programe guvernamentale.

Despre EY Romania
EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 167. 000 de angajati in 700 de birouri din 140 de tari si venituri de aproximativ 24,4 miliarde de dolari in anul fiscal incheiat la 30 iunie 2012. Printre acestea, la capitolul reglementare si impozitare, antreprenorii considera ca sunt necesare: simplificarea procedurilor si reglementarilor fiscale, profesionalizarea urgenta a functionarilor publici, reducerea drastica a birocratiei si asigurarea predictibilitatii mediului fiscal. In prezent, EOY se deruleaza in peste 50 de tari.

***

Despre studiul EY
Lansat inaintea Summit-ului Liderilor din G20 de la Sankt Petersburg de saptamana viitoare, EY G20 Entrepreneurship Barometer 2013 (www. ey. com/G20ey) prezinta clasamentul tarilor din G20, dezvoltat pe baza celor cinci "piloni" ai ecosistemului antreprenorial: accesul la finantare, cultura antreprenoriala, sistemul fiscal si de reglementare, educatia si formarea profesionala, precum si sprijinul coordonat. Cu toate acestea, pietele emergente reduc decalajul si aduc cele mai rapide imbunatatiri sistemului lor antreprenorial. Acestia sunt de parere ca obtinerea fondurilor este dificila pe toata durata de viata a firmelor lor. Implicatiile relativ scazute ale unei insolvente incurajeaza antreprenorii americani sa se lanseze in noi afaceri. Avem birouri in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Chisinau. Se genereaza astfel o schimbare de mentalitate nu numai publicului larg sau functionarilor cu care antreprenorii iau contact la nivelul institutiilor, ci mai ales celor care realizeaza politicile si masurile publice cu privire la mediul antreprenorial si care trebuie sa valorifice aportul valoros pe care antreprenorii au demonstrat ca il au pentru economiile din intreaga lume. "

Dupa prima editie a Entrepreneurship Barometer - Antreprenorii vorbesc realizat in Romania, la inceputul anului 2013, EY Romania pregateste pentru anul 2014 a doua editie, care va masura perceptiile antreprenorilor romani asupra celor cinci piloni ai ecosistemului antreprenorial: accesul la finantare, cultura antreprenoriala, sistemul fiscal si de reglementare, educatia si formarea profesionala, precum si sprijinul coordonat.

Tot in 2014, EY Romania se va alatura celei mai mari competitii dedicate antreprenorilor de la nivel global, World Entrepreneur of The Year. Reteaua noastra este cea mai integrata la nivel global, iar resursele din cadrul acesteia ne ajuta sa le oferim clientilor servicii prin care sa beneficieze de oportunitatile din intreaga lume. Spre exemplu, in Canada, antreprenorii pot recupera 50% din cheltuielile de cercetare si dezvoltare, indiferent daca inregistreaza profit sau pierdere.

Guvernele sunt chemate sa actioneze
Alaturi de imbunatatirea accesului la finantare, exista un mesaj clar al antreprenorilor din statele G20 privind necesitatea schimbarii culturii antreprenoriale, pentru a indeparta stigmatul falimentului, pentru a evidentia succesul antreprenorilor si de a promova o intelegere comuna asupra politicilor si mediului de business.

Antreprenorii americani au o teama relativ mica de esec. Pentru a intelege mai bine provocarile cu care se confrunta, raportul recomanda guvernelor sa realizeze o analiza proprie asupra mediului antreprenorial, pentru a se asigura ca strategiile si politicile sunt puse in practica in mod corect.

Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania spune: "Mesajul la nivelul tarilor G20 este clar: guvernele, antreprenorii si corporatiile trebuie sa lucreze impreuna pentru a dezvolta in continuare mediul antreprenorial. In Romania, EY este unul dintre liderii de pe piata serviciilor profesionale inca de la infiintare, in anul 1992. Arabia Saudita este perceputa ca fiind cea mai atractiva din punct de vedere fiscal si al conditiilor de reglementare, datorita ratelor reduse de impozit pe profit si normelor juridice simplificate. SUA este lider in ceea ce priveste accesul la finantare si cultura antreprenoriala, iar Franta ocupa primul loc la categoria educatie si formare profesionala. ► Antreprenorii au generat 67% dintre noile locuri de munca in 2012, la nivelul UE

► SUA, Australia, Canada, Coreea de Sud si Marea Britanie - cele mai prietenoase tari cu antreprenorii

In contextul in care multe tari continua sa se confrunte cu niveluri ridicate ale somajului si cu provocari legate de cresterea economica, studiul EY G20 Entrepreneurship Barometer 2013 (Barometrul antreprenoriatului in tarile G20) invita guvernele, inaintea Summit-ului Liderilor G20 de saptamana viitoare, sa colaboreze cu antreprenorii pentru a stimula cresterea economica si pentru a crea noi locuri de munca.

Studiul prezinta situatia antreprenoriatului si clasamentul tarilor din G20, din punctul de vedere al celor cinci piloni ai ecosistemului antreprenorial: accesul la finantare, cultura antreprenoriala, sistemul fiscal si de reglementare, educatia si formarea profesionala, precum si sprijinul coordonat pentru dezvoltarea antreprenoriatului. Pe intreg teritoriul UE, s-a estimat ca antreprenorii au generat 67% din noile locuri de munca in 2012 , in timp ce in China, procentul s-a ridicat la 75%.

Accesul la finantare, principala prioritate
Accesul la finantare este mentionat ca principala prioritate pentru dezvoltarea mediului antreprenorial la nivel global de catre 70% dintre antreprenori. Dupa lansarea studiului la Bucuresti, am mentinut in continuare legatura cu antreprenorii, inclusiv prin intalniri organizate special pentru a discuta nevoile acestora, la Timisoara si Cluj.

Din aceste discutii s-au desprins multe idei constructive. Aceasta redefinire a identitatii vizuale vine sa reflecte noua strategie a companiei, Vision 2020. De la 1 iulie 2013, Ernst & Young a devenit EY, logo-ul s-a schimbat pentru a raspunde acestei modificari, iar noul tagline al companiei este "Building a better working world". Astfel, in timp ce in Statele Unite doar 15% dintre antreprenori sustin ca accesul la finatare este dificil, in tari precum Italia sau Argentina valorile ajung la 45%, respectiv 40%.

Accesul la finantare inca din primele stadii de dezvoltare ale afacerii incepe sa se imbunatateasca. Barometrul subliniaza faptul ca guvernele trebuie sa creeze o serie de mecanisme si institutii care sa poata furniza capital antreprenorilor, conform fiecarei etape de dezvoltare a afacerii, alaturi de alte tipuri de ajutor si mentorat, acestea din urma fiind si ele esentiale pentru sustinerea antreprenorilor.

Statele Unite se claseaza pe prima pozitie in ceea ce priveste accesul la finantare, urmate de Anglia si China. Cei peste 500 angajati din Romania si Republica Moldova furnizeaza servicii integrate de audit, asistenta fiscala, asistenta in tranzactii si servicii de asistenta in afaceri catre companii multinationale si locale. De fapt, 43% dintre ei considera ca falimentul este o oportunitate de a invata, in comparatie cu o medie de 23% in G20. Statele Unite, Canada si Australia, precum si Arabia Saudita si Indonezia au obtinut rezultate bune in furnizarea de fonduri pentru start-up-uri.

Pe de alta parte, 83% dintre antreprenori sunt de parere ca un sistem de stimulente fiscale care sa sustina inovarea ar imbunatati mediul antreprenorial din tarile lor. Programul Entrepreneur Of The Year a fost demarat de EY in 1986, in Statele Unite si, incepand cu 1993, a fost extins la nivel international. Pentru mai multe informatii, vizitati pagina noastra de internet: www. ey. com.

 
social social

Articole 'populare'

Paradisul animalelor de colectie

Piata Pipera( Soseaua Bucuresti - Nord nr


 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

 |Fotograf nunta|Fotograf botez|SOCIAL - 2019 - reportaj.com